Take care of your second skin

  • Alissa Nicolai / Fashion Design / Arnhem

Voor mijn afstudeercollectie ‘Alabaster’, ontworpen voor een moderne, sterke en romantische vrouw, heb ik mij laten inspireren door zowel klassieke als abstracte beeldhouwwerken. Ik ben gefascineerd door contrasten en het spanningsveld daartussen: het contrast tussen het serene, onwrikbare materiaal en de beweging die wordt afgebeeld in de marmeren sculpturen vormde de kern van mijn inspiratie. Deze contrasten zie je ook terug in mijn collectie: klassiek/modern, fragiel/hard, verhullend/sexy.

 

Door de pasvorm op couturewijze te construeren ging ik als een beeldhouwer te werk. De organische bewegingen van de klassieke sculpturen en de meer abstracte vormen van de moderne werken waren mijn leidraad voor de belijning van de naden.

 

Een ander speerpunt van mijn collectie is het restafval dat overblijft bij kledingproductie. Ik heb mezelf als doel gesteld minstens 75 procent van mijn restmateriaal in te zetten tot nieuwe luxueuze producten. Voor mij is dit geen recycling, eerder re-thinking. Als ontwerper sta je aan het begin van de cyclus. Wij kunnen het proces verbeteren door al meteen tot oplossingen te komen.

 

Toile-de-luxe serie “ Take care of your second skin”

Photography: Lee Wei Swee

Model & muse: Darya Golova

Make up: Emma Decock’