To be me

  • Loïs Ramselaar / Graphic Design / Zwolle

“Als grafisch ontwerper kijk ik met een open, maar vooral kritische blik, naar wat er gebeurt in de wereld om mij heen. Wat ik zie, is vaak de aanleiding voor mijn werk. Daarbij bedenk ik hoe ik de kijker kan raken en hoe ik dit alles zo sterk mogelijk visueel kan communiceren. Zo ook bij mijn afstudeerproject TO BE ME.

 

We worden overspoeld door beelden die vertellen wat het schoonheidsideaal zou moeten zijn. Het is zorgwekkend hoe pubermeisjes met dit (onhaalbare) schoonheidsideaal omgaan. Deze kwetsbare en vooral onzekere groep wil niets liever dan ‘erbij’ horen en meet zich tot in het absurde aan het ‘ideaalbeeld’. Pubermeisjes lijken zelf geen keuze meer te kunnen maken over wat schoonheid is (mede door gebrek aan een juist rolmodel). Hierdoor krijgen zij een steeds groter negatief zelfbeeld. ‘TO BE ME’ stelt het schoonheidsideaal ter discussie door pubermeisjes een spiegel voor te houden.”