Stories of near

  • Zinzi de Brouwer / master Fashion Strategy / Arnhem

“Het moderne Afrika barst van de creativiteit.
De kledingwereld in de Afrikaanse context heeft te maken met de dualiteit van de wereldwijde invloed, maar is tegelijkertijd zeer lokaal. De laatste jaren is een groep inspirerende modetalenten op het continent en in de Afrikaanse diaspora verschenen, wat zorgde voor hernieuwde aandacht voor de toekomst van mode in Afrika.

 

In mijn project Stories of Near daag ik de zienswijzen van het wereldwijde publiek uit door nieuwe Afrikaanse modeverhalen te maken gedreven door co-creatie en sociale verandering.

 

In dit project deel ik de verhalen die via kleding worden verteld waarin verleden, heden en toekomst van het continent verweven zijn. Een online database verzamelt de drijvende krachten achter deze markt waardoor hopelijk een verdeeld milieu weer bij elkaar komt en de toekomst van de mode zal beïnvloeden.

 

Mensenrechten zijn mijn doel. Ik wil samen creëren met mensen die belang hechten aan het geven van een stem aan gemarginaliseerde samenlevingen en microculturen. Mensen en verhalen nieuwe kracht geven, zo kan ik socioculturele analyse, creatief schrijven en (visuele) etnografisch onderzoek gebruiken. In een kwetsbare tijd gaat mijn doorlopende onderzoek over hoe we een plek kunnen maken voor onze achtergrond en identiteit in deze altijd veranderende industrie.”