StofWisseling : van kunststof naar katoen

  • Belinda van den Burg / Graphic Design / Zwolle

Tegenwoordig zijn veel producten verpakt in plastic. Maar plastic verwoest de natuur en samen moeten we ervoor zorgen dat het niet verder uit de hand loopt.
‘Stofwisseling’, een informatiepakket dat door de overheid naar buiten wordt gebracht, kan ons daarbij helpen. Sinds januari 2016 is er een verbod op gratis plastic tassen ingesteld, via Stofwisseling geeft de overheid meer informatie en een alternatief voor plastic.
Ieder huishouden krijgt ter introductie van ‘Stofwisseling: van kunststof naar katoen’ een kleine katoenen boodschappentas met opdruk en informatie thuisgestuurd.
Op de website is informatie te vinden over het concept ‘Stofwisseling’ en over het pakket met zijn diverse onderdelen. De informatie gaat over hoe de tassen en verpakkingen kunnen worden gebruikt en hoe deze onderhouden moeten worden.
Het hele pakket of onderdelen daarvan kunnen in de webwinkel met behulp van DigiD (gratis dus) worden besteld. Iedereen kan met zijn DigiD maximaal 1 keer per jaar het pakket bestellen.
Het Stofwisselingpakket bestaat uit herbruikbare katoenen boodschappentassen en natuurlijke verpakkingen die plastic in vele opzichten vervangen
Het pakket kun je meenemen naar de markt of de (verpakkingsloze) winkel om daarin je voedsel te verpakken. Dus geen plastic verpakking maar je eigen katoenen verpakking (die is ingesmeerd met bijenwas).
Geef plastic van katoen!