Nieuwe eilanden

  • Anne Hermsen / Docent Beeldende Kunst & Vormgeving / Arnhem

“Ik maak een nieuwe wereld bestaande uit een aantal eilanden. Mijn wereld heeft een eigen logica, een eigen tijd en een eigen geschiedenis. Wie mijn werk ziet, is een ontdekkingsreiziger. Net als ik, want ik weet nog niet precies hoe die wereld eruit ziet, wat er is gebeurd en hoe het vanaf hier verder gaat. Via de ogen van mijn eigen wereld kan ik anders naar onze werkelijkheid kijken.

 

Ik gebruik nieuwe en oudere technologieën, technieken en materialen. Ik combineer, analyseer en selecteer totdat de onderdelen in balans zijn, elkaar versterken en samen een nieuw verhaal vertellen. Ik werk met fotografie, film en tastbare voorwerpen, maar ik gebruik ook digitale programma’s, die normaal vaak gebruikt worden om bijvoorbeeld games mee te maken.

 

Ik wil kunnen geloven in mijn wereld en probeer anderen daarin mee te nemen. Tegelijkertijd geef ik signalen om je uit de droom te helpen. Door de geloofwaardigheid van mijn nieuwe wereld soms te ontkrachten, wil ik laten zien dat ik ook niet weet wat goed is. Ik geloof in de toekomst, maar durf geen utopie te maken.”