Movement memories

  • Lisa Förster / master Fashion Design / Arnhem

Wat als je kleding de eerste beweging die je erin hebt gemaakt, herinnert? Dat eerste moment dat de kleding je lichaam omhelsde?

 

Deze collectie gaat over de exclusieve relatie die je aangaat met je kleding. Het gaat om een intieme uitwisseling die alleen jij kunt hebben – een geheim, vertrouwelijk moment dat je altijd bij blijft. Je kunt een geheim, genaaide band om je middel vinden die uitloopt in een transparant genaaid detail.

 

Deze subtiele elementen vergroten het draagcomfort en zorgen voor een extra, functionele laag. Je hand in een broek- of jaszak stoppen is ook al zo’n intiem gebaar inclusief de herinneringen die je al hebt gemaakt met je kleding. Jij, die de kleding draagt, maakt opnieuw het verhaal van mijn collectie.

 

In mijn werk zit een combinatie van handgemaakte kleding met het idee van urban active wear. Gestreepde breiwerkdetails worden als accessoires gebruikt, wat zorgt voor verschillende combinaties in de gehele collectie. Weer een kans om je eigen relatie te ontwikkelen met je garderobe, en op termijn je eigen kledingtaal te ontwikkelen

 

 

Photographer: JW Kaldenbach

Models: Vita & Annabelle @Devision Model Management Amsterdam, Juliet, Dora @2W Scout Prague, Jaleesa @De Boekers Amsterdam, Carlynn

Hair and Make-up: House of Orange Amsterdam

Location: Atelier Néerlandais Paris

Paris Fashion Week March 2016