Moved By Light

  • Suzan Marijnissen / Product Design / Arnhem

Licht is voor mij altijd al een fascinerend verschijnsel geweest. Het is zoiets moois en het heeft alles in zich, zoals beweging, veranderlijkheid, schaduwpatronen en kleur. Het kan zowel fragiel zijn als krachtig en het is voor mij een oneindige inspiratie- en energiebron.

 

Voor mijn eindexamencollectie focus ik me daarom ook op licht in de breedste zin van het woord.

 

Dit doe ik onder andere door op verschillende manieren de levendigheid die licht brengt aan de buitenwereld binnen een interieur te plaatsen. De constante verandering die het met zich meebrengt laat ik projecteren op een serie interieurproducten.

 

Door middel van het ontdekken, vangen en inzetten van verschillende effecten, aangezet door (zon- en dag-) licht, ontstaan er bewegende patronen en veranderlijke kleuren. Ik probeer verschillende facetten van licht te benaderen, namelijk: het licht zelf, reflecties, non-licht/schaduw en verkleuring. Hierdoor transformeert het uiterlijk van alledaagse producten en zijn ze op elk moment van de dag anders.