Mijn eigen verhaal

  • Edith Plegt / Comic Design / Zwolle

“Ik ben de laatste jaren heel bewust geworden van wat ik wil leren en hoe ik dit kan bereiken. Zo heb ik mijn laatste jaar gewijd aan het onderzoeken hoe ik makkelijker vanuit mijzelf verhalen kan schrijven. Mijn laatste jaar was perfect voor dit thema, omdat we in dit jaar een volledig vrije strip moeten maken van ongeveer 25 pagina’s.

 

Door middel van drie onderzoeken heb ik geprobeerd inspiratie te vinden voor een eigen verhaal. Ik heb geleerd dat mijn omgeving en de mensen om mij heen een bron van inspiratie voor mij zijn. Als ik goed oplet, hoor ik de gekste gesprekken en zie ik de interessantste dingen, dingen die ik zelf nooit zou kunnen verzinnen.

 

Uiteindelijk is mijn afstudeerstrip dan ook niet een verzonnen verhaal, maar het verhaal van mijn onderzoek. Ik wil mijn verhaal delen, wat ik heb gedaan, gezien en gehoord, hoe enthousiast ik ervan werd. Een eigen verhaal verzinnen dat komt later wel.

 

Met mijn afstudeerstrip hoop ik ook andere tekenaars te kunnen inspireren. Het is helemaal niet erg om moeite te hebben met het verzinnen van eigen verhalen of eigen onderwerpen. Ik ben ervan overtuigd dat wanneer je er maar bewust mee bezig blijft er altijd wel iets op je pad komt waar jij over wil vertellen.”