Laten we elkaar begrijpen

  • Nagare Willemsen / Fine Art / Arnhem

Hoe vaak stellen we ons kwetsbaar op? In onze relaties drukken we zware onderwerpen en emoties weg. In mijn werk maak ik daarom kwetsbare ruimtes. Ik geef voorwerpen en materialen bezieling door ze te bewerken. Ik hoop dat de kijker zich herkent in mijn werk. Dan is er ruimte voor begrip en daarmee verbinding. We leren onszelf en de ander juist beter kennen als we zware onderwerpen en emoties durven te erkennen. Daarom mogen ze er in mijn ruimtes zijn, ook bij de kijker.

 

In Family Portrait heb ik mijn familie weergegeven. Familieleden en objecten vormen het familieportret. Het portret laat ook de zware onderwerpen en emoties zien.

 

Jeugdherinneringen komen tot leven in Memories of My Youth. Hierin heb ik poppen bewerkt met was zodat ze menselijke emoties krijgen. Speelgoed is constant gelukkig, maar maakt vaak de kwetsbaarste momenten mee in het leven van een kind. Wat als speelgoed al deze emoties zou uitbeelden? Ik heb daarom een ruimte gemaakt waarin de poppen hun emoties delen met de kijker.