In Turbulenten Zeiten

  • Julian Bohn / Jazz & Pop / Enschede

“An artist’s duty is to reflect the times.”

Nina Simone

 

We leven in turbulente tijden. Het lijkt chaos op aarde. Iedere dag weer horen we over nieuwe rampen in het nieuws. Wat moeten muzikanten en artiesten doen in een wereld die zo veranderlijk is?

 

Ik ben pianist en studeer in juni af. In mijn composities wil ik de wereld, waarin ik leef, weerspiegelen en verhalen vertellen over de dingen, die ons allen omgeven. Verhalen van vreugde en verdriet, verhalen van hoop en wanhoop.

 

Vanaf het moment dat ik mijn eigen muziek componeer is het mijn doel geweest om door middel van muziek met mensen te communiceren en ondanks alles, positiviteit, liefde en plezier in de wereld te brengen.

 

De muziek, die ik tijdens mijn eindexamen ga spelen, is beïnvloed door muzikanten, die nu of vroeger al probeerden mensen met hun muziek te raken en zichzelf met hun muziek uit te drukken (muzikanten als John Coltrane, Vijay Iyer, Kendrick Lamar en Thelonious Monk).

 

Bezetting van het eindconcert:

Felix Fritsche – alt sax, bassclarinet

Salim Javaid – alt sax

Julian Bohn – piano, compositie

Johannes Nebel – contrabas

Lukas „Bobby“ Büning – drums