HOLZIG

  • Hans Arnold / Jazz & Pop / Arnhem

In mijn examenvoorstelling zal ik mijn twee geliefde manieren van spelen combineren. Er zal vrij geïmproviseerde en lied-gebaseerde muziek te horen zijn.

 

Deze manier van spelen voelt het beste, zowel op het gebied van emotie als op zelfexpressie. Via deze geluiden en muziek wil ik communiceren en ik wil deze eerlijkheid doorgeven aan de luisteraar.

 

De liefde voor geïmproviseerde muziek is gestimuleerd door mijn docent Etienne Nillesen. Hij begon met de impro-jamsessies op maandagavond. Zangeres Annelie Koning was altijd van de partij en samen met haar en pianist Lucas Leidinger ben ik een vrij improvisatietrio begonnen.

 

Naast spelen, componeer ik ook veel. Het laatste jaar heb ik vooral voor HOLZIG geschreven, een band samen met Christoph Möckel (basclarinet/tenorsax), Moritz Sembritzki (gitaar), Veit Steinmann (cello) en Florian Herzog (bas). In de zomer gaan we een album opnemen. Enkele van de nummers zul je op mijn examenconcert horen. Het zijn polyfone, georkestreerde melodieën gecombineerd met een soundscape-achtige, collectieve manier van improviseren, geïnspireerd door alternative pop, hedendaagse jazz en geïmproviseerde muziek.

Gerelateerd