Het heiligste dorpje van Nederland

  • Simone de Kinderen / Fine Art / Arnhem

“In een vaag gebied tussen documentaire en kunst, daar zit mijn werk. Zo gebruik ik video om de werkelijkheid te documenteren en om ook een nieuwe werkelijkheid te creëren; namelijk de realiteit die bestaat binnen de kaders van mijn beelden.

 

Het is een zoektocht naar wat er tussen hier en daar zit, naar de weg ergens naartoe in plaats van het einddoel.
Een zoektocht naar onze eigen plek binnen een ruimte die door anderen al zo voor ons ingekleurd is.

In mijn afstudeerwerk reis ik voor deze zoektocht af naar het ‘heiligste dorpje’ van Nederland: Amsterdam Bijlmermeer. In de stad van de toekomst is geen plek voor religie, laat staan voor architectuur die in dienst staat van religie. Toch zijn er hier meer dan 150 verschillende geloofsgemeenschappen te vinden. Ik verzamel op deze plek de verhalen van individuen en onderzoek zo hoe de mensen uit deze beruchte wijk hun eigen ruimte creëren en vormgeven.”