Verstilde vergankelijkheid

  • Denise Nijland / Illustration Design / Zwolle

Van jongs af aan heb ik een interesse voor dieren en de natuur. Dieren zijn een soort vrienden, je kunt een band met ze krijgen.

 

Niet alleen levend, maar ook dood spelen ze een grote rol binnen mijn werk. Als ik een dood dier zie liggen, dan wil ik het graag meenemen, bij me houden en bewaren. Het vinden ervan voelt als een onverwachts en treurig cadeautje en het heeft tegelijkertijd te maken met medelijden met het dier. Ik heb de drang om het weer een tweede leven te geven en in waardigheid te herstellen. Het mag niet verstoten aan de kant van de weg blijven liggen.

 

De verstilde schoonheid van het dier is hetgeen wat mij aantrekt. Het fascinerende zit in de kleinste details van zo’n dier. Met mijn werk wil ik de puurheid en de schoonheid van het dier laten zien, waarbij het contrast tussen leven en dood vervaagd. Met als doel een laatste afscheid te maken, als eerbetoon en respect voor het dier.