Een stem die gehoord mag worden

  • Sophie de Graaf / Jazz & Pop / Arnhem

Ik ben al vanaf jonge leeftijd met muziek bezig. Tijdens de paar jaar dat ik in Amsterdam woonde, zong ik in verschillende formaties en op vele jamsessies. Toch moest ik een hele rechtenstudie afronden voordat ik de stap durfde te maken om aan het conservatorium te studeren.

 

In 2012 begon ik aan mijn studie bij ArtEZ. Het werd een tijd waarin ik heel veel heb geleerd als muzikant, maar ook als persoon. Muziek en het zingen zijn zo met mij als persoon verbonden, dat ik me in het begin van mijn studie een beetje geïntimideerd voelde en me wat minder uitbundig begon te gedragen. Nu, na vier jaar studeren, heb ik geleerd dat ook ik een stem heb die gehoord mag worden.

 

In de eerste twee jaar op het conservatorium heb ik me vooral op klassieke jazz gefocust. In mijn laatste twee jaar heb ik de stap naar moderne jazz gemaakt. Mijn eindexamen zal een presentatie zijn van de projecten waar ik door mijn studietijd mee gespeeld heb, door mij zelf geschreven nummers en nummers van artiesten die ik zeer bewonder.