De Straten van Zwolle

  • Reinout Dijkstra / Illustration Design / Zwolle

Soms loop ik door de straten van Zwolle, bij voorkeur als het donker is. Dan heb ik even het gevoel dat ik de enige ben die buiten is. Ik zie de mensen binnen zitten. Ik begon gefascineerd te raken door die mensen. Hoe ziet de ruimte, die ze bevolken, eruit en wat doen ze daar? Ik heb voor mijn afstudeerproject de leefruimte van studenten bezocht. De spullen in hun kamers vertellen hoe ze met hun ruimte omgaan en weerspiegelen veel facetten van hun persoonlijkheid. Ik heb op dit moment een diverse hoeveelheid werk gemaakt: lijntekeningen, gouacheschilderingen, tekeningen met grafiet en geschreven teksten. Ik weet nu nog niet hoe het samen gaat komen. Op sommige momenten baart mij dat zorgen. Maar meestal ben ik er hartstikke blij mee. Het is als lopen door de straten, ik weet van tevoren nog niet waar ik heen ga, maar ik kom vanzelf ergens uit!

Gerelateerd