Club Guy & Roni’s Poetic Disasters Club

  • Agnese Fiocchi / Dans / Arnhem

Eind oktober begon ik mijn stage bij het jonge gezelschap van Club Guy & Roni’s Poetic Disasters Club in Groningen. Vanaf dag één wist ik dat ik niet alleen danser was in de Club, maar dat ik, samen met de zes andere stagiairs, verantwoordelijk was voor mijn eigen resultaten gedurende mijn tijd in Groningen. Naast de vaste producties gaven Guy en Roni ons de vrijheid om met ons jaar te doen wat we wilden. Al snel begonnen we contacten te leggen in de stad, samen te werken en extra activiteiten aan onze lesstof toe te voegen.

 

We moesten al snel, met advies van de hele Club, leren hoe we op eigen houtje de marketing, productie, financieel management, lesgeven en het laten lopen van een heel bedrijf aanpakten, terwijl we daarnaast zes uur per dag dansten en oefenden. We hebben verschillende producties gedaan: Kaspar van Hendrik Aerts en Angela Herenda, in premiere gegaan op het Weekend Break Festival in de Poetic Disasters Club, en ook te zien op de Parade. 8937 van Adam Peterson, ook in premiere gegaan op het Weekend Break Festival, Niemandsland een educatief stuk van Roni Haver en Karin Noeken en Mechanical Ecstacy, een bestaand stuk dat we op Oerol gaan uitvoeren.

 

We willen graag dat wat we doen op andere plekken te zien is dan in het theater. Om in beter contact te komen met onze omgeving, om iedere avond iets te laten zien aan bewegingsliefhebbers, op te treden in clubs en op feesten en om samen te werken met jongeren.

 

Normaal wisselen de leden van de Poetic Disaster Club ieder jaar, maar deze keer niet. Er zijn nog zo veel dingen die we willen doen, zo veel ideeën en projecten om uit te zoeken dat we allemaal nog een seizoen in Groningen blijven. Het idee om mijn toekomst zelf vorm te geven en verantwoordelijk te zijn voor de mensen waar ik dagelijks mee werk, geeft zo veel voldoening en is zo spannend dat ik niet kan wachten wat er komt uit onze extra tijd samen.