Beweging in de foto

  • Jennifer de Graaff / Fine Art / Enschede

Ik speel in mijn werk met kille realiteit en vervreemding door gebruik te maken van bepaalde composities en door voornamelijk in zwart-wit te werken. Het is een zoektocht naar ordelijke, harmonische vormen binnen het sublieme. Het is voor mij belangrijk te werken vanuit gevoel, tegenstelling, tijd en contrast. Ik probeer de romantische instelling terug te brengen in de hedendaagse samenleving waarin alles snel, gehaast en nieuw moet zijn.

 

Ik maak gebruik van hedendaagse apparatuur zoals beamers en camera’s, en fotografeer zowel digitaal als analoog. De gemaakte beelden worden geprojecteerd in een ruimte. Dit is iedere keer anders, het ligt aan de ruimte. In de beelden zelf lijkt in eerste instantie niet veel te gebeuren, maar ze kunnen je wel een unheimisch gevoel geven. Blijf je langer kijken dan ontstaan steeds meer details en zie je het werk langzaam bewegen. Het wordt een soort van grote traag bewegende foto.