Allen af

  • Eindvoorstelling Toneelschool / Arnhem

De lichting toneelschoolstudenten van ArtEZ studeert dit jaar af met de voorstelling Allen af van de Engelse toneelschrijver Micheal Frayn, in regie van Nina Spijkers.

 

In Allen Af (Noises Off, 1982) repeteert een groep toneelspelers de klucht Niets aan met alle strubbelingen van dien. De klucht bezwijkt echter al snel onder de druk van de artistieke, emotionele en financiƫle problemen van de cast. Een net te handige regisseur, een iets te intieme relatie, een ietwat goedkoop decor. Een klucht over een klucht.

 

Theatermaken kan vaak een zoektocht zijn naar betekenis en het duiden van de mens en de maatschappij. Na lang zoeken naar betekenis in Allen Af kwam deze lichting afstuderende toneelschoolstudenten er uiteindelijk achter dat die er helemaal niet is. En om het ontbreken aan betekenis mag gelachen worden; lachen om onszelf, lachen om de herkenning van ons in de ander. Daarom pleiten zij voor het vieren van de zinloosheid en van de lach. Een voorstelling waarin het ambacht van het komediespelen centraal staat.

 

Spel: Valentijn Benard, Ruben de Goede, Tessa Jonge Poerink, Laurien van Rijswijk, Whitney Sawyer, Karlijn van der Schaaf, Tim Schmidt en Niki Verkaar. Regie: Nina Spijkers.

 

Credits trailer: Simon Boer

Gerelateerd