AbART

  • Judith Döhn / Jazz & Pop / Arnhem

Ik groeide op in een omgeving vol klassieke muziek, wat een groot contrast vormt met mijn liefde voor elektronische muziek. In mijn studie jazz & pop leerde ik mijn viool op een hele nieuwe manier kennen. Via jazz, wereldmuziek, reggae en pop kwam ik bij het theater waar ik mijn echte liefde vond in het live musiceren en optreden. Op het podium van het theater is het mogelijk de verschillende onderdelen te combineren waar ik enthousiast over ben om zo mijn muziek een diepere betekenis te geven.

 

In het tweede jaar van mijn studie leende ik de effectpedalen van mijn beste vriend. Sindsdien is het mijn persoonlijke en constante gezelschap. Ik gebruik het om de heftigste tonen, rijke geluidstapijten en groovy begeleiding te maken.

 

Sinds november 2015 ben ik – als livemuzikant en performer – onderdeel van de Poetic Disasters Club van het bekende dansgezelschap Club Guy & Roni in Groningen.

 

Tijdens mijn studie heb ik met vrienden AbART opgericht. Deze band zal in het grootste deel van mijn examenvoorstelling te horen zijn. Met deze mensen kan ik mijn muzikale en theatrale ideeën het beste tot uiting laten komen.

 

AbART is een Nederlands/Duits collectief, bestaande uit Élénie Wagner (zang), Leo Binas (drums), Christoph Chudaska (bas) en Judith Döhn (viool), dat wil provoceren, verleiden en verbluffen met hun muziek. In de optredens wordt er gecommuniceerd met het publiek en het is moeilijk om geen mening te hebben wanneer je AbART ziet en hoort, waarbij er nog veel ruimte overblijft voor persoonlijke gedachten. De muziek dicteert nooit, maar de combinatie van dansbare ritmes met aansprekende Duitse teksten stimuleert geest en lichaam van het publiek. Een optreden van AbART zit vol energie waarbij de band muziek, video, licht, theater en zelfs confetti met een boodschap gebruikt.

Gerelateerd